Semmelrock z Grupy Wienerberger dołącza do naszych darczyńców

Zyskaliśmy nowego ważnego sojusznika: firmę Semmelrock, będącą częścią Grupy Wienerberger. Zarząd Grupy Wienerberger zdecydował się wesprzeć hospicjum, przekazując ponad 83 tysiące złotych w postaci kostki brukowej, która posłuży do zagospodarowania terenu wokół budynku. Dzięki 12 transportom, dostarczone zostanie 500 m² kostki, z której powstaną parkingi i chodniki.

Pragniemy z całego serca podziękować Zarządowi Grupy, a w szczególności Panu Mirosławowi Jaroszewiczowi i Pani Monice Błaszczyk za decyzję o wsparciu. Czujemy się ogromnie docenieni i zauważeni. Dziękujemy również za bardzo przyjazny i rzeczowy kontakt.

Szczególne podziękowania kierujemy do Pani Katarzyny Trocińskiej, odpowiedzialnej za CSR w Grupie, za jej wielkie zaangażowanie i skuteczność w działaniu na rzecz lokalnej społeczności.

Grupa Wienerberger od dwóch lat prowadzi konsultacje społeczne, by angażować się w sprawy lokalnych społeczności. Opracowano wiele wspaniałych programów, z których część jest już wdrażana we współpracy z licznymi organizacjami i instytucjami.